Hvis du ikke kan læse mailen, klik her.
Nyhedsbrev marts

CSC-Tool - en god investering?

CSC-Tool - en god investering?Efterspørgslen efter avancerede førerassistentsystemer forventes at stige i det næste årti og efterspørgslen påvirkes i vid udstrækning af regulativer og forbrugerinteresser inden for sikkerhedsapplikationer, som beskytter billisten og reducerer antallet af uheld. EU og USA arbejder allerede nu på, at alle biler fra 2020 skal være udstyret med automatisk nødbremse og kollisionsadvarselssystem.

Selvom ADAS-applikationer endnu ikke er standardudstyr i alle nye biler, er både bilfabrikanter og deres leverandører bevidste om, at disse systemer potentielt kan gøre en markant forskel for det enkelte bilmærke. Samtidig kan disse systemer blive en af fremtidens vigtigste indtægtskilder, så den politiske dagsorden følges også tæt.

På baggrund af ovenstående kan man konkludere, at disse sensorer er kommet for at blive, og vi vil i fremtiden blive præsenteret for flere typer på forskellige biler. Der hersker derfor ingen tvivl om, at den rivende teknologiske udvikling både er og bliver en udfordring på mange af de frie værksteder og at den giver anledning til en vurdering af nye investeringer, deres relevans og den nødvendige kompetenceudvikling.

Et eksempel på problematikken
Nogle systemer tager styringen af bilen væk fra chaufføren, og i situationer, som eksempelvis automatisk nødopbremsning, er det altafgørende for udfaldet af hændelsen, at bilen fungerer efter fabrikantens forskrifter.

Det er ikke svært at forestille sig en situation, hvor sikkerhed og ansvarsfraskrivelse kan blive afgørende for, hvorvidt værkstedet rent forsikringsmæssigt kan blive draget til ansvar som medskyldig i forbindelse med et uheld. Bliver bilen sporet eller får skiftet forrude uden at få kalibreret ADAS-sensorerne, lever bilen ikke længere op til kravene fra bilfabrikanten og føromtalte regulativer, og opmærksomheden kan blive rettet mod det værksted, der har udført service eller reparation på bilen, når forsikringsselskabet skal udføre deres del af arbejdet.

I midten af december meldte de første taksatorer så ud vedr. kamera og radar justering. På vegne af deres forsikringsselskaber informerede de om, at der fremover ville blive stillet krav til værkstederne med hensyn til kalibrering.

Dette har efterfølgende skabt om end endnu større interesse for yderligere information omkring kamerakalibrering og radarjustering, ligesom flere værksteder som en direkte konsekvens af denne udmelding, har investeret i CSC værktøjer således, de er klar til at imødekomme disse nye krav.

En mulig løsning
CSC-Tool sikrer, at værkstedet undgår at komme i ovenstående situation. Det kan blive svært at navigere i fremtidens politiske regulativer, men det alsidige værktøj er modulopbygget og fuldstændig uafhængigt af, hvilket sporeapparat der bliver brugt. Det kan derfor bruges på alle bilmodeller, da værktøjet tager udgangspunkt i bilens løbslinje, på nøjagtig samme måde som f.eks. kameraet i forruden gør. Det betyder, at uanset hvilken bil der skal kalibreres og hvordan, vil tavlen på CSC Tool altid komme til at stå helt præcist, som bilen forventer, at den skal stå, så kalibreringen bliver helt korrekt.


Vi oplever generelt stigende efterspørgsel og nysgerrighed omkring løsningen fra vores grossister og tager det som tegn på, at man proaktivt ønsker at hjælpe værkstederne med at blive klar til de fremtidige krav. Har du fået lyst til at vide mere, er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte vores kolleger Keld Larsen eller Poul Olesen på telefonnummer 86 60 28 88.

Var ovenstående relevant? Følg os på facebook, YouTube og LinkedIn hvor vi med jævne mellemrum tager et nyt emne op.

De bedste hilsner
Hella Gutmann Solutions
Hella Gutmann Solutions A/S
Lundborgvej 10
8800 Viborg, Danmark
Company: +45 8660 2888
E-mail: info@hella-gutmann.dk
Web: www.hella-gutmann.dk
CVR nr.:
87816613
     
Tilføj venligtst info@hella-dk-hgs.news-mailer.com til din adresseliste. Dette vil sikre, at du vil modtage nyhedsmails fra Hella Gutmann Solutions i fremtiden.

Ønsker du ikke længere at abonnere på nyhedsmails fra Hella Gutmann Solutions, kan du afmelde dig her.