PRESSEMEDDELELSE

Fokus på fremtidssikring

Hella Gutmann åbner op for DoIP på nye køretøjer med ethernet-interface – kvit og
frit

Ihringen, Tyskland – februar 2017. I den senere har tid har DoIP (diagnose kommunikation via internetprotokol) skabt en del usikkerhed i branchen. Med den ethernet-baserede protokol til diagnose kommunikation med køretøjer får bilproducenterne den perfekte løsning til håndtering af køretøjernes konstant stigende datamængde. DoIP, der også vil blive en del af WWH-OBD, sørger for hurtigere dataoverførsel, og dermed bliver det meget hurtigere at udføre komplekse diagnoseopgaver og køre flash-applikationer.

DoIP integreret i softwarestrukturen
Introduktionen af DoIP giver anledning til forskellige spørgsmål: Vil de nye, højtydende protokoller for dataoverførsel være problematiske for de uafhængige værksteder? Vil værkstederne snart være nødsaget til at investere i nye testere? I forhold til løsninger fra Hella Gutmann er svaret et klart "nej"! Brugere af mega macs-testere, der er blevet regelmæssigt opdateret, kan uden problemer diagnosticere køretøjer med et ethernetinterface. Det er ikke nødvendigt at foretage yderligere investeringer.

Produktchef hos Hella Gutmann, Ralf Gutekunst, bekræfter, at "det er helt sikkert ikke nødvendigt at investere i et nyt mega macs-system. Vores softwareudviklere har sørget for implementering af de nye krav i diagnosesoftwaren. Alle diagnosefunktioner, helt ned til kalibrering/justering og kodning, kan udføres på nyere køretøjer (såsom Volvo XC90 eller 2016-modellerne af Audi A4 og BMW 5-serien), der kommunikerer via ethernet."

Kompatibel adapter til fremtidige DoIP-protokoller
Hella Gutmann er på forkant med udviklingen – også selvom producenterne vælger at introducere yderligere, endnu ukendte ethernet-overførselsprotokoller i fremtiden. I tilfælde af sådanne nye protokoller vil mega macs-brugere nyde godt af en særlig effektiv løsning: En universaladapter, der tilsluttes køretøjets VCI- eller OBD-interface og fungerer som en switch. Adapteren fås som ekstraudstyr og foretager ganske enkelt protokolstyring – og den registrerer automatisk, om køretøjet fungerer med DoIP. Individuelle tilpasninger foregår udelukkende i baggrunden takket være mega macs softwarens evne til at håndtere specifikke krav.
For brugeren betyder det, at køretøjets diagnoseprocedurer forbliver uændrede. Det vil nok ikke komme som nogen overraskelse for brugerne, at den nye adapter fra Hella Gutmann har yderligere fordele: "Den er bagudkompatibel og er udstyret med to små lysdioder", fortæller produktchefen hos Hella Gutmann. Det betyder, at hvis en bilproducent vælger at fjerne det aktuelle OBD-interface på en ældre køretøjsmodel og kun tillade ethernet-diagnose, kan brugeren af Hella Gutmann-produktet ganske enkelt anvende DoIP-adapteren til at foretage den sædvanlige køretøjsdiagnose.
Hella Gutmann Solutions A/S
Lundborgvej 10
8800 Viborg, Danmark
Company: +45 8660 2888
E-mail: info@hella-gutmann.dk
Web: www.hella-gutmann.dk
CVR nr.:
87816613
Tilføj venligst info@hella-dk-hgs.news-mailer.com til din adresseliste. Dette vil sikre, at du vil modtage nyhedsmails fra Hella Gutmann Solutions i fremtiden.

Ønsker du ikke længere at abonnere på nyhedsmails fra Hella Gutmann Solutions, kan du afmelde dig her.